Categories: Aktualitete

Test psik.ologjik: Cila nga të treja nuk është realisht një familje?

Familja është një pjesë e rëndësishme e jetës sonë.

Advertisement

Një pikë referimi, një shkëmb i fortë që na lejon të ndërtojmë jetën tonë më së miri. Pikërisht për këtë gjë, e kemi të lehtë ta dallojmë një familje nga një që realisht nuk është familje. Cila sipas mendimit tuaj nuk është e tillë?

Nëse keni zgjedhur numrin 1, jeni një person pak i përqendruar tek familja dhe me shumë mundësi jeni rritur pa figurën e një babai në jetën tuaj. Në këtë imazh, babai paraqitet më i dista.ncuar ndaj familjes dhe veçanërisht ndaj të birit, të cilin e mban për dore vetëm e ëma. Nëna dhe i biri nuk janë fizikisht të lidhur me babanë.

Nëse ke zgjedhur numrin 2, e di se çfarë është realisht një familje dhe ia di vlerat. Për ty, ajo vjen e para dhe i jep prioritetin e duhur. Ti beson fort tek marrë.dhëniet e shëndetshme, të forta dhe të qëndrueshme, gjë që ndikon tek ndërtimi i një familjeje me harmoni perfekte. Prindërit në atë imazh shihen edhe të përqendruar tek njëri tjetri.

Nëse ke zgjedhur numrin 3, me shumë mundësi ke kaluar në tr.auma të mëdha psikolo.gjike në jetën tënde. Nëse beson se kjo nuk është një familje, atëherë ke jetuar me shumë mundësi në një familje që nuk ka funks.ionuar siç duhet. Ajo çfarë ke përjetuar, të bën ta mendosh se kështu duhet të ishte një familje normale, kur në fakt nuk është ashtu.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

5 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

5 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

5 hours ago