Categories: Aktualitete

TURP: Kjo është gjyqtarja Idush Maliqi që po bën kërdinë me vendime skandaloze në Elbasan,posedon shtëpi, troje dhe lokale

Duket sikur të gjithë gjyq.tarët e pazareve dhe afe.rave me çekiçin e drejtësisë janë mbledhur në Gjykatën e Elbasanit.Ashtu siç edhe kishim par.alajmëruar, Komisioni i Vetingut shkarkoi disa ditë më parë hams.horin e Gjykatës së Elbasanit, Bujar Musta, si i kor.ruptuar, i paa.ftë dhe i ka.pur nga k.rimi. Por, në Gjykatën e Elbasanit, ka mb.etur gjyqtarja Idush Maliqi, të cilës Musta i ka lënë stafetën e paz.areve dhe vendimeve ska.ndaloze gjyqësore.

Advertisement

Idush Maliqi është lak.uar në vijimësi për shke.lje të rë.nda proce.durale gjatë proceseve gjy.qësore, për plagj.iaturë me vendimet, për administrimin e kërkesave të prokurorit dhe avokatëve, duke i kth.yer në ven.dime, pa pjesë arsyetuese të saj.

Maliqi njihet gjithashtu për zgjidhje të çuditshme të çështjeve si dhe vonesa në gjy.kim për vite me radhë. Disa do.sje të cilat duhet të gjy.kohen me palë në proces, i shqyrton në dhomë kës.hillimi dhe anasjelltas për shkak të mosnjohjes së ligjit dhe pa.zaret me do.sjet.

Aktualisht po shq.yrton çështjen me të pan.dehur Sokol Sanxhaktari. Ky i pan.Dehur është gjy.kuar më herët nga gjy.qtaret Enkeleda Kapedani dhe Matilda Fetau, të dyja në kon.flikt interesi pasi janë edhe pedagoge të jashtme ne Fakultetin e Ekonomisë në Elbasan, fakte që i kemi referuar edhe në KPK.

Veprimtaria e gjyqtares Idush Maliqi po ver.ifikohet nga Komisioni i Vetingut që në dhjetor të vitit 2020. Në procesin e veri.fikimit janë angazhuar edhe përfaqësues të Operacionit Ndërkombëtarë të Monitorimit. He.timet janë fokusuar tek dhjetëra den.oncime dhe tek pas.uria e gjyqtares.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kush i pari u vendos në Ballkan – serbët apo shqiptarët?

Serbët nganjëherë janë edhe për keqardhje! Një pjesë e mirë e tyre ende besojnë se…

7 hours ago
  • Aktualitete

I gjithe Ballkani ne “KEMBE” te tronditur. Albin Kurtit i vjen perkrahje e madhe nga Gjermania

Nils Schmid ka pub.likuar nje video ne rrjetin social Twitter, ku ka shprehur hapur mbesh…

7 hours ago
  • Aktualitete

Ganimetja bën thirrje për rrëzimin e qeverisë Kurti: ‘Na lodhën tu na rrejt hajnat’

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, e ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin…

7 hours ago
  • Aktualitete

LAJM I MADH – Nga SHBA përgjigjen a e pranojnë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?

A e pranon SHBA bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer…

7 hours ago
  • Aktualitete

Ish gruaja e Edi Ramës tregon historinë e prishjes së martesës: Linda Rama është një grua dinake që shkaktoi shum depresion te Gregu

Para 35 vitesh Matilda Makoçi ishte një nga ikonat dhe portretet më premtuese të kinematografisë…

9 hours ago
  • Aktualitete

Nga ora me diamante tek miliona sende me vlerë / Rama zbulon se çfarë fshihet në bodrumin e Kryeministrisë(VIDEO)

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e djeshme dha një intervistë për Blendi Fevziun, ku ka zbuluar…

10 hours ago