Categories: Aktualitete

Turqia në ankth: Presidenti Erdogan flet me vështirësi, dyshohet për ka.ncer dhe ep.ilepsi (video)

Imazhi i “lodhur” i Tayip Erdogan gjatë fjalimit të tij të fundit në internet me zyrtarët e partisë së tij ka nde.zur një sërë reagi.mesh pasi në video tregohet se ai nuk mund të flasë qartë dhe t’i mbajë sytë hapur nga lodhja.Agjencia kombëtare Anadolu, u ak.uzua nga media pro-qeveritare për mos mbr.ojtjen e imazhit të presidentit turk, i cili “nuk” re.ziston “vetëm veten, por edhe imazhin e vendit. Fatih Altaygli la të kuptohet se një person shumë i afërt me Erdogan kishte le.juar që presidenti turk të ekspo.zohej në publik.

Advertisement

“Transmetimi i këtyre imazheve është një tu.rp i vërtetë. Kjo tregon qartë se dikush shumë i afërt me Presidentin po përpiqet ta vendosë Presidentin në një pozitë të vështirë, duke u përpj.ekur ta bëjë atë të duket i dobët”- komentoi ai me kuptim.Duke iu përgjigjur kritikave, kryeredaktori i Anadolu Yusuf Ozhan tha se agjencia transmetoi intervistën e Erdogan drejtpërdrejt në kanalin e presidencës turke, kështu që ajo nuk mund të redaktohej.Video u bë virale në mediat sociale turke, me shumë komente që imazhi i Erdoganit të dobët ishte në për.puthje me thash.ethemet e prob.lemeve serioze shën.detë.sore me të cilat është përballur kohët e fundit.

Në fakt, ka shumë që ngrenë drejtpërdrejt çështjen e dorëheqjes, duke kujtuar atë që Erdogan tha në 2002 në lidhje me Kryeministrin e atëhershëm të së.murë Bulent Ecevit, i cili nxiti dorë.heqjen e tij, duke deklaruar: “Ai nuk heziton të vr.asë shoqërinë dhe kombin tonë për për hir të ambi.cies së tij personale politike. Ai nuk di si të tërhiqet nga politika”.Çështja e shën.detit të Erdogan është një “tabu” në Turqi. Shkurtin e kaluar, një video tjetër e tregonte duke ecur me vështirësi kishte shkaktuar përsëri zhurmë në vend.Në vitin 2020, rrjeti Monitor Nordic kishte botuar dokumente sek.rete në lidhje me shëndetin e burrit të fortë të Turqisë. Sipas tyre, Erdogan ka qenë duke luf.tuar me kan.cerin e zor.rës së tra.shë për shumë vite, ndërsa gjithashtu vu.an nga epi.lepsia e rëndë.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Si e vlërsoni qeverinë Kurti deri më tani?

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me 12 ministrat e kabinetit qeverisës, kanë…

47 mins ago
  • Aktualitete

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”. A PAJTOHENI?

“Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përveC…

49 mins ago
  • Aktualitete

Kurti në Bruksel: Na liberalizoni vizat që të besojmë te BE-ja

Kryeministri Albin Kurti edhe sot në Bruksel ka kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën. Kurti…

50 mins ago
  • Aktualitete

Kjo është shtëpia “modeste” në Marigona Residence ku jeton Ramush Haradinaj (VIDEO)

Shtëpinë e ndërtuar me mjete vetanake dhe me ndihmë nga bashk.ëluf.tëtarët menjëherë pas luf.tës në…

52 mins ago
  • Aktualitete

Kurti “me dy fytyra” dje e lavdonte e sot e akuzon diasporën, ata janë “rreziku i parë..do ta sjellin virusin…”

Kr yeministri Albin Kurti duket se ka ndërruar mendje në relacion me diasporën. Ai deri…

53 mins ago
  • Aktualitete

Rrahman Jasharaj: Albin nëse punët si kryeminstër nuk t’dalin boll, hajde bëhu anëtar i yni

Në emisionin ‘Pressing’ në T7 po diskutohet për përp.lasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti…

55 mins ago