Categories: Aktualitete

Vuçiç: “Nuk e dimë ku i kemi kuf.ijtë”

“Pres.identi serb, Aleksandar Vuçiç ka thënë se çdo marr.ëveshje me Kosovën, për të zgjidhur mosmarrë.veshjet mes dy vendeve, duhet t’i garantojë vendit të tij anëta.rësim në Bashkimin Evropian.

Advertisement

“Nëse ndonjëherë arrijmë marr.ëveshje me Kosovën, Serbia duhet ta ketë të sigurt se do të bëhet anë.tare e BE-së më 2025”, ka thënë Vuçiç në një intervistë për agjencinë e lajmeve Reuters.

Bashk.imi Evropian ka thënë disa herë se norma.lizimi i marrëd.hënieve bilaterale në mes të dy shteteve, është element kyç për t’u bërë pjesë e bllokut evropian. Presidenti serb ka thënë ndër të tjera se arritja e marrëv.eshjes mund të zgjasë deri në 10 vjet, për shkak të dalli.meve mes palëve.

“Ndonjëherë qesh kur dëgjoj njerëzit si i bëjnë gjërat të lehta dhe thonë se, unë do t’iu jap juve tri fshatra dhe unë do t’iu jap gjashtë të tjerë në këmbim”, është shprehur ai. Me këtë dek.laratë ai u është referuar diskutimeve të fundit për ndryshim kuf.ijsh në mes të dy shteteve. “Nëse ndonjëherë do të arrijmë marrëves.hje, do të ishte një pakt që nuk do të përfshijë vetëm marr.ëdhëniet mes nesh dhe shqiptarëve në Kosovë, por edhe rezolutën për rrugën drejt BE-së dhe zhvillimin e ardhshëm ekonomik”, ka thënë ai.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

53 mins ago
  • Aktualitete

Ambasadori palestinez në Serbi: Nuk do ta njohim Kosovën!

Ambasadori i Pa.lest.inës në Serbi, Mohammed Nabhan ka bërë thirrje tek vendet arabe që t’i…

56 mins ago
  • Aktualitete

LAJMI I FUNDIT Nga Haga per Hashim Thaçin teper e rende qfar u zbulua

Mbrojtja e ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi ka dorëzuar në Dhomat e Spec ializuara dhe…

1 hour ago
  • Aktualitete

Grekët në delirium/ Ikona greke prap këndon shqip edhe thotë: ‘Emigrantët shqiptarë meritojnë edhe më shumë se kaq’

Dasho Kurti kompozitori dhe muzikanti i njohur shqiptar në Greqi këtë të mërkurë ishte i…

1 hour ago
  • Aktualitete

Bekë Berisha: Do tia n.xij jetën Albin Kurtit

Kandidati për deputet nga koalicioni AAK-PSD, Bekë Berisha, ka folur për rolin e dep.utetëve të…

1 hour ago
  • Aktualitete

Grekët në delirium/ Ikona greke prap këndon shqip edhe thotë: ‘Emigrantët shqiptarë meritojnë edhe më shumë se kaq’

Dasho Kurti kompozitori dhe muzikanti i njohur shqiptar në Greqi këtë të mërkurë ishte i…

2 hours ago