Categories: Aktualitete

Vuçiq: Këta janë “zull.umet“ e rradhës qe do i bëj ndaj Kosovës

Pres.identi i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në një intervistë per mediet serbe, ka kërc.nuar duke thënë se do shtohet numri i shteteve që do e tërheqin njohjen dipl.omatike të Kosovës, derisa është shprehur se është i dësh.përuar me Greqinë, nën vazhdën e rapor.timeve se ky shtet do e njeh Kosovën.

Advertisement

Vuçiq, në intervistë për B92, nuk ka lënë pa përmendur as presi.denten e Kosovës, Vjosa Osmani, e as kry.eministrin Albin Kurti, duke i quajtur si “skif.terë të mëdhenj shqiptarë”, shkruan Gazeta Express.

“Por skifterët e pol.itikës së Madhe Shqiptare erdhën në pu.shtet, duke shijuar simpa.titë e mëdha të Perëndimit, veçanërisht Gjermanisë, jo aq shumë të Amerikës, sepse ata e shohin Minis.trin e Punëve të Jashtme në Prishtinë si të tyren. Osmani është një studente ame.rikane, Kurti është i martuar për një norvegjez. Këta janë ski.fterët shqiptarë, që disa i paraqesin si njerëz të mirë”, ka deklaruar ai.

“Do ta shihni se sa vende do ta tërheqin njohjen [ndaj Kosovës]. Dhe pastaj do të shihni se si një Serbi e vogël po Iu.fton si “miu në qoshe”, siç thotë një dok.trinë britanike, ne do të Iuftojmë ashtu siç dimë”, ka kërcnuar Vuçiq.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

1 hour ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

1 hour ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

2 hours ago