Categories: Aktualitete

Vulin: Ku është As.ociacioni i Kom.unave serbe, kemi pritur qe 9 vjet

Nëse Prishtina do bisedime me Beogradin, ajo, së pari, duhet t’i tërheqë një.sitë spe.ciale nga veriu i Kosovës, sepse Serbia “nuk ne.gocion me armë të drejtuar në ballë”, tha mi.nistri i Brendshëm i Serbisë, Aleksandar Vulin.

Advertisement

Vulin tha se Serbia dëshiron paqe në Kosovë, porse “xhan.darmëria serbe do të respektojë çdo urdhër të pr.esidentit Vuçiq”, thuhet në një njoftim të Min.istrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë.

“Xha.ndarmëria është e gatshme, e tra.jnuar, e pajisur tekni.kisht, por, çfarë është më e rëndësishmja, shumë e motivuar për t’i mbrojtur njerëzit e saj kudo që është e nevojshme”, tha Vulin.

Duke komentuar thirrjen e Bashkimit Evropian për të dyja palët që t’i ulin te.nsionet, Vulin tha se Marrë.veshja e Brukselit midis Kosovës dhe Serbisë është shke.lur në mënyrë flagrante dhe pyeti nëse fjala e BE-së ka ndonjë peshë dhe nëse vlen për ndonjë gjë.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

7 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

7 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

7 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

7 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

7 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

7 hours ago