Categories: Aktualitete

XHAVIT HALITI: ROLI I KURTIT NË U.Ç.K KA QENË PËRKTHYES SE I KA DITË MIRË GJUHËT!

Ka vazhduar edhe mbrëmë deb.ati rreth fakt.it se a ka qenë ose jo kr.yemin.istri i Kosovës, Albin Kurti pjesë e UÇ.K-së.

Advertisement

Njëri nga personat kryesorë në them.elimin e UÇ.K-së, Xhavit Haliti ka thënë se Kurti ka qenë pjesë e U.ÇK-së, por roli i tij ka qenë minor.

Tutje Haliti në ATV ka përmendur një mosp.ajtim që sipas tij, Kurti ka pasur me stru.kturat e UÇ.K-së dhe i është nda.luar të flas në emër të U.ÇK-së.

“Unë e di kohën kur ai është ang.azhuar, është angazh.uar në zyrën e zotit Demaçi dhe Demaçi ka qenë i ngark.uar për ndërtimin e asam.blesë së Kosovës në kohën e L.uft.ës. Se a ka qenë në be.teja ose jo se unë nuk e di, nuk kam qenë as vetë këtu, por roli i tij në U.ÇK ka qenë minor. Unë kam folë me bacën Adem për Kurtin, ai ka qenë njohës i mirë i gjuhës serbe dhe angleze, por edhe shqipe dhe i ka shë.rby zot.it Adem shumë në përkthime, por e ka pasur një problem me strukturat e UÇ.K-së dhe ia kanë ndaluar të flasin në emër të U.ÇK-së. Por mas luftës kemi qenë në shtëpinë e Albinit, kur ka ardhë nga bu.rgu”, ka thënë Haliti.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

5 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

5 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

5 hours ago