Categories: Aktualitete

Zbulohet skema: Berisha ka përgaditur një skemë të largimit nga vendi sikurse Gruevski nga Maqedonia e Veriut!

Sali Berisha është në hapat thuajse finalë për të nisur proce.sin e ma.rrjes së azi.lit politik në Francë. Gj.yqi i super përmendur nga ish-presidenti dhe ish-kryeministri nuk bën fjalë për një çështje të tij me Sekretarin Amerikan të Shtetit, por për të përfituar pikërisht nga “pe.rseku.timi pol.itik” që Berisha ka marrë nga SHBA.Dhe Franca në fakt ka disa prec.edentë me drejtues që kanë shumë para dhe kanë marrë az.il në këtë vend. Siç bëri të ditur në mënyrë krejt të qartë gazetari Genc Burimi që jeton në Francë dhe ka kontaktuar me avokatin e Berishës, Jean Yves Le Borgne, ai tashmë ka nisur proc.edurat e një proc.esi paraprak. I cili do të duhet të shprehej për një vendim dukshëm agr.esiv të qeverisë Amerikane ndaj Sali Berishës dhe mundësinë që ky i fundit, pikërisht nga ky vendim të jetë në rre.zik arr.esti.

Advertisement

Nuk dihet a do të ndër.hyjë SHBA që qeveria franceze të mos gar.antojë një azil për Sali Berishën, pasi nëse qe.veria nuk e gar.anton, as gj.ykata nuk mundet ta shp.allë si të mbrojtur në Republikën Franceze.

Nga ana tjetër, mësohet se në Tiranë ka mbërritur do.sja e plotë amerikane për Sali Berishën, e cila tashmë është dor.ëzuar në SPAK: Kjo do.sje do të jetë baza e një proc.esi që pritet të fillojë së shpejti me aku.zën e korru.psionit të niv.elit të lartë.

Nëse qeveria franceze nuk e gara.nton azi.lin e Sali Berishës, ka shumë gjasa që të merret një vendim i për.kohshëm, siç ka ndodhur me disa zyrtarë të lartë që e kanë kërkuar këtë. Megjithatë, nëse qeveria shqiptare do t´i kërkojë INT.ERPOL-it që në një he.tim të mundshëm të shp.allë kë.rkim ndë.rkom.bëtar për Berishën, asnjë gjy.katë nuk mund të bëjë asgjë.

Ndaj, siç mësohet, avo.kati i ka rekom.anduar Sali Berishës që ky i fundit të nisë pro.cedurat e azi.lit menjëherë pa pritur zyr.tari.zimin e aku.zave të SPAK ndaj tij. Siç bëhet e ditur, pjesëtarë të familjes së Berishës tashmë janë larguar nga vendi, e këtu kanë mbetur vetëm Ber.isha dhe bashk.ëshortja.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

55 seconds ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

2 mins ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

4 mins ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

5 mins ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

6 mins ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

1 hour ago